Peurapuuro
4dl kauranjyviä
1dl Kvinoaa
1kg peuran jauheliha
2 kananmunaa
Keittele kauraa paketin ohjeen mukaan lisäten sopivassa kohdassa hyvin huuhdeltu kvinoa. Kun seos vaikuttaa kypsältä, lisää sekaan peuranliha. Sekoita hyvin, että jauheliha "hajoaa" seokseen. Lisää lopuksi kaksi kananmunaa ja jätä seos kannen alle muhimaan miedolle lämmölle noin tunniksi. Tapoja on monia, mutta tämä on meidän tapa. Jos kaipaat ruokavalioon A-vitamiinin täytettä, niin lisää seokseen myös maksaa/sisäelimiä. Kaikki sisäelimet lisäävät vitamiinien ja hivenaineiden saantia. Peuran tilalla voit käyttää minkä tahansa eläimen jauhettua lihaa, lihojen vaihtelu rikastuttaa ruokavaliota ja ravintoaineiden saantia.
"Vinkiksi": Koiralla ei ole fysiologista tarvetta hiilihydraateille, mutta suurin osa tämän päivän koirista pystyy niitä kuitenkin hyödyntämään mm. energian lähteenä. Tärkeintä ruokinnan suunnittelussa on, että rasvan ja proteiinin tarve täyttyy, HH huolimatta. HH saannin tulee olla maltillista, korkeintaan n.20% kuiva-aineesta. (Lukusuositus/lähdemateriaalia: Mitä kuppiin koiralle)