Hirvi-peurapuuro

6dl Myllärin pitkäjyväistä kauraa

2kpl raastettuja porkkanoita

1kg peuran jauhelihaa

500g hirvenlihaa "roippeina/pientä palaa"

n.350g naudan maksaa pieninä paloina/jauhettuna

Keittele kaura pakkauksen ohjeen mukaisesti, älä kaada keitinvettä pois! Lisää raastetut porkkanat, lihat sekä maksa. Pidä puuroseos porisemassa ja vähennä pikkuhiljaa lämpö ykköselle, laittaen samalla kattilaan kannen. Muista sekoitella puuroseosta välillä, äläkä annan palaa pohjaan! Jätä vielä vetäytymään, kun olet sammuttanut levyn ja muista yhä sekoitella välillä.

"Vinkiksi": Koiralle kannattaa tarjota aterioilla vaihtelevasti eri raaka-aineita, jottei ruokavalio jää yksipuoliseksi ja kerrytä elimistöön vierasaineita, kuten esim. riisissä olevaa arseenia.